Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 207

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
404
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

HCl `rightarrow` `H^+` + `Cl^-`

pH = 2,6 `rightarrow` `c_(HCl)` = `10^(-2.6)` = `2.5*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

1000 `cm^3` oldatban van `2.5*10^(-3)` mol HCl

250 `cm^3` oldatban van `250/1000*2.5*10^(-3)` = `6.28*10^(-4)` mol HCl

A kiindulási oldatunk

1000 `cm^3`-ében van 0,1 mol HCl

Hány `cm^3` oldatban van `6.28*10^(-4)` mol HCl

x = `(6.28*10^(-4))/0.1*1000` = 6,28 `cm^3`

6,28 `cm^3` HCl-oldatból készítjük a híg oldatot (vízbe a savat).
0