Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tízes számrendszerből átalakítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
839
Írd át a 242 tízes számrendszerbeli számot kettes számrendszerbe!
Köszi a segítséget :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Maradékosan el kell osztani 2-vel, amíg a végeredmény nem lesz 0:

242:2=121, maradék: 0
121:2=60, maradék: 1
60:2=30, maradék: 0
30:2=15, maradék: 0
15:2=7, maradék: 1
7:2=3, maradék: 1
3:2=1, maradék: 1
1:2=0, maradék: 1

A maradékokat visszafelé olvasva kapod a kettes számrendszerbeli alakot, tehát

242₁₀=11110010₂.
1