Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 205

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
369
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

`H_2SO_4` `rightarrow` 2 `H^+` + `SO_4^(2-)`

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-2.3)` = `5*10^(-3)`

`c_(H_2SO_4)` = `([H^+])/2` = 0,0025 `(mol)/(dm^3)`

1 `dm^3` oldatban van 0,0025 mol `H_2SO_4`, ami `0.0025*98`=0,245 g kénsav.

Tekinthetjük 1 `g/(cm^3)`-nek az oldat sűrűségét.

1000 g oldatban van 0,245 g kénsav

100 g oldatban van `100/1000*0.245` = 0,0245 g kénsav

Az oldat 0,0245 %-os.
0