Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 197

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
446
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`"CCl"_3COOH` `Leftrightarrow` `"CCl"_3COO^-` + `H^+`

Kiindulás: x mol triklórecetsav

Átalakul a `6.47*10^(-2)`, ugyanennyi mol hidrogénion és triklór-acetátion keletkezik

`x-6.47*10^(-2)` = `3.235*10^(-2)`

x = `9.705*10^(-2)` a kiindulási savkoncentráció.

`alpha` = `(6.47*10^(-2))/(9.705*10^(-2))` = 0,667

A disszociációfok 0,67 (66,7 %).

`K_s` = `(6.47*10^(-2))^2/(3.235*10^(-2))` = 0,1294
0