Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 193

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
412
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`NH_4OH` `Leftrightarrow` `NH_4^+` + `OH^-`

x mol ammónia, disszociál 0,005x mol, ugyanennyi mol hidroxidion és ammóniumion keletkezik és marad x-0,005x = 0,995x mol ammónia.

`K_b` = `([NH_4^+]*[OH^-])/([NH_4OH])` = `(0.005x)^2/0.995x` = `1.8*10^(-5)`

x = 0,7164

A kiindulási ammónia-koncentráció 0,7164 `(mol)/(dm^3)`.
0