Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 192

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
489
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`H_3ASO_3` `Leftrightarrow` `H_2AsO_3^-` + `H^+`

Kiindulás: x mol

Átalakul: amennyi mol hidrogénion keletkezik: `9*10^(-6)` mol

Ugyanennyi mol anion keletkezik és az egyensúlyi arzénessav koncentrációja x-`9*10^(-6)`

`K_s` = `([H_2AsO_3^-]*[H^+])/([H_3AsO_3])` = `(9*10^(-6))^2/(x-9*10^(-6))` = `6*10^(-10)`

x = 0,135

`A_(As)` = 75 `g/(mol)`

`m_(As)` = `x*A_(As)` = `0.135*75` = 10.125 `g/(dm^3)`
0