Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 189

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
426
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`CH_3COOH` `Leftrightarrow` `CH_3COO^-` + `H^+`

Kiindulás: 0,01 mol ecetsav

Átalakul: `0.01*0.2` = 0.002 mol ecetsav

Az egyensúlyi elegyben van 0,01-0,002 = 0,008 mol ecetsav /`dm^3`.

1 `dm^3` oldatban van 0,008 mol ecetsav

20 `cm^3` oldatban van `20/1000*0.008` = 0,00016 mol ecetsav, ami `0.00016*6*10^(23)` = `9.6*10^(19)` darab disszociálatlan ecetsavmolekula.
0