Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 188

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

630 `cm^3` oldatban van 0,7365 g NaOH, ami `0.7365/40` = 0,0184 mol NaOH

1000 `cm^3` oldatban van `1000/630*0.0184` = 0,029 mol NaOH

`[OH^-]` = 0.029 `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg `[OH^-]` = -lg (0,029) = 1,53

pH = 14-pOH = 14-1,53 = 12,47

Az oldat pH-ja 12,47.
0