Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 185

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

100 g oldatban van 0,45 g NaOH, ami `0.45/40` = 0,01125 mol NaOH

Az oldat térfogata:

V = `m/rho` = `100/1.045` = 95,69 `cm^3`

95,69 `cm^3` oldatban van 0,01125 mol NaOH

1000 `cm^3` oldatban van `1000/95.69*0.01125` = 0,1175 mol NaOH

pOH = -lg `[OH^-]` = -lg0,1175 = 0,93

pH = 14-pOH = 14-0,93 = 13,07

Az oldat pH-ja 13,07.
0