Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 184

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`KOH` `rightarrow` `K^+` + `OH^-`

pH = 8,8

pOH = 14-pH = 14-8,8 = 5,2

`[OH^-]` = `10^(-pOH)` = `10^(-5.5)` = `6.3*10^(-6)` `(mol)/(dm^3)`

`M_(OH^-)` = 17 `g/(mol)`

Az oldat koncentrációja `6.3*10^(-6)*17` = `1.07*10^(-4)` `g/(dm^3)`
0