Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 183

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
393
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
pH = 3 `rightarrow` `[H^+]` = 0,001 `(mol)/(dm^3)`

Az oldat 0,001 `(mol)/(dm^3)`-es.

`M_(HNO_3)` = 63 `g/(mol)`

1 `dm^3` oldatban van 0,001 mol `HNO_3` , ami `0.001*63` = 0.063 g salétromsav.

Az oldat 1 `dm^3`-e 0,063 g salétromsavat tartalmaz.
0