Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 182

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`HCl` `rightarrow` `H^+` + `Cl^-`

`c_(HCl)` = 0,02 `(mol)/(dm^3)`

`[H^+]` = `[H_3O^+]` = 0.02

pH = `-lg0.02` = 1,699

1 `dm^3` oldatban van 0,02 mol `H_3O^+`, ami `0.02*6*10^(23)` = `1.2*10^(22)` db `H_3O^+`.
0