Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 181

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
441
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`H_2SO_4` `rightarrow` 2 `H^+` + `SO_4^(-2)`

pH = 2,51 `rightarrow` `[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-2.51)` = `3.09*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

`c_(H_2SO_4)` = `[H^+]/2` = `(3.09*10^(-3))/2` = `1.54*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

A kénsav oldat koncentrációja `1.54*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`.
0