Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 180

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
357
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`H_2SO_4` `rightarrow` 2 `H^+` + `SO_4^(-2)`

`c_(H_2SO_4)` = 0,005 `rightarrow` `[H^+]` = `2*0.005` = 0,01 `(mol)/(dm^3)`

pH = `-lg[H^+]` = `-lg0.01` = 2

A kénsav oldat pH-ja 2.
0