Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 179

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
1000 `cm^3` oldatban van 0,0561 mol `HNO_3`

`HNO_3` `rightarrow` `H^+` + `NO_3^-`

pH = -lg`[H^+]` = -lg 0,0561 = 1,25

Az oldat pH-ja 1,25.

pOH = 14-pH = 14-1,25 = 12,75

Az oldat pOH-ja 12,75.
0