Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 178

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

500 `cm^3` oldatban van 0,2 g NaOH, ami `0.2/40` = 0,005 mol NaOH

1000 `cm^3` oldatban van `1000/500*0.005` = 0,01 mol NaOH

pOH = `-lg[OH^-]` = -lg0,01 = 2

pH = 14-pOH = 14-12 = 2

Az oldat hidroxidion-koncentrációja 0,01 `(mol)/(dm^3)`; az oldat pH-ja 12.
0