Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 175

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`CH_3COOH` `Leftrightarrow` `CH_3COO^-` + `H^+`

Kiindulási: `1.36*10^(-3)` mol

Átalakul `1.36*10^(-3)*0.11`= `1.496*10^(-4)` mol ecetsav,

egyensúlyban:`1.496*10^(-4)` mol acetátion és hidrogénion, marad `1.36*10^(-3)-1.496*10^(-4)` = `1.2104*10^(-3)` mol ecetsav

A disszociációs állandó:

K = `([CH_3COO^-]*[H^+])/([CH_3COOH])` = `(1.496*10^(-4))^2/(1.2104*10^(-3))` = `1.85*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

`pK_s` = -lg`K_s` = 4,73
0