Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 174

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
374
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

A + B `Leftrightarrow` C

Kiindulási: 3 mol A; 3 mol B

Átalakul: `3*0.1` = 0,3 mol A; 0,3 mol B; keletkezik 0,3 mol C

Egyensúly: 3-0,3 = 2,7 mol A; 2,7 mol B; 0,3 mol C

Egyensúlyi állandó:

K = `([C])/([A]*[B])` = `0.3/(2.7*2.7)` = 0,0412 `(dm^3)/(mol)`.
0