Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 172

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
300
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A + 2B `Leftrightarrow` C

Egyensúly: 0,5 mol A; 0,5 mol B; 0,5 mol C

Átalakult: 0,5 mol C; 1 mol B; 0,5 mol A

Kiindulási: 0 mol C; 1+0,5=1,5 mol B; 0,5+0,5 = 1 mol A

Átalakult:Kiindulási =

A esetén: `0.5/1` = 0,5; 50 %

B esetén: `1/1.5` = 0,67; 67%

B anyag alakult át nagyobb %-ban.

Egyensúlyi állandó:

K = `([C])/([A]*[B]^2)` = `0.5/(0.5*0.5^2)` = 4
0