Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 170

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
361
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A + B `Leftrightarrow` C

Kiindulás: 2 mol A, 3 mol B

Átalakul `2*0.1` = 0.2 mol A és ugyanennyi (0,2 mol) B, keletkezik 0,2 mol C

Az egyensúlyi elegyben van:

2-0,2 = 1,8 mol A

3-0,2 = 2,8 mol B

0,2 mol C

Az egyensúlyi állandó:

K = `([C])/([A]*[B])` = `0.2/(1.8*2.8)` = 0,040 `(dm^3)/(mol)`
0