Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lev.fizika10

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
377
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
1 sec alatt a gép energiája (helyzeti energiája) `m·g·h=750\ kg·10 m/s^2·2\ m=15\ kJ`-lal nő.
Mivel minden másodpercben ennyivel nő, ezért a motor hasznos teljesítménye `(15\ kJ)/(1\ s)=15\ kW`, ami harmada a teljes teljesítménynek.
A többi elmegy a légellenállás leküzdésére, a motor melegedésére, a gép rezgéseire, a hangjára, ilyesmikre.
0