Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 167

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
441
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`M_("etilénglikol")` = 62 `g/(mol)`

`M_("glicerin")` = 92 `g/(mol)`

100 g oldatban van 0,62 g etilénglikol ami `0.62/62` = 10 mmol

100 g oldatban van 1,84 g glicerin, ami `1.84/92` = 20 mmol

Az oldószer mennyisége 100-(0,62+1,84) = 97,54 g

97,54 g vízben van 30 mmol oldott anyag

1000 g vízben van `1000/97.54*30` = 0,3756 mol oldott anyag

`DeltaT` = `m_R*DeltaT_m` = `0.3756*1.86` = 0,7 °C

Az oldat fagyáspontja -0,7 °C.
0