Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 165

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
433
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1



`DeltaT_1` = 0,09 °C

`DeltaT_2` = 0,13 °C

`DeltaT_m` = 0,52 `(kg*C)/(mol)`

`m_(R1)` = `(DeltaT_1)/(DeltaT_m)` = `0.09/0.52` = 0,173 mol/kg

`m_(R2)` = `(DeltaT_1)/(DeltaT_m)` = `0.13/0.52` = 0,250 mol/kg

I. oldat:

1000 g vízben van 0,173 mol anyag, ami `0.173*x` g

1000+0,173x g oldatban van 0,173x g anyag

100 g oldatban van `100/(1000+0.173*x)*0.173x` g anyag

Hozzáadunk még 0,496 g anyagot

100,496 g oldatban van `100/(1000+0.173*x)*0.173x`+0,496 g oldott anyag

II. oldat

1000 +0.25x g oldatban van 0,25x g anyag

`(1000+0.25*x)/(100.496)` = `(0.25*x)/((100/(1000+0.173*x)*0.173*x)+0.496)`

x = 65,14

A vegyület moláris tömege 65,14 `g/(mol)`.
0