Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 164

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
373
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_("karbamid")` = 60 `g/(mol)`

200 g oldószerben van 1,5 g karbamid

1000 g oldószerben van `1000/200*1.5` = 7,5 g karbamid, ami `7.5/60` = 0,125 mol

`DeltaT` = 2,75 °C

`m_R` = 0,125 mol/kg

`DeltaT_m` = `(DeltaT)/m_R` = `2.75/0.125` = 22 `(kg*C)/(mol)`

Az oldószer molális fagyáspontcsökkenése 22 `(kg*C)/(mol)`.
0