Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 162

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
382
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


100 ml kloroformban van 5,7 g vegyület

A kloroform tömege:

m = `rho*V` = `100*1.5` = 150 g kloroformban van 5,7 g vegyület

1000 g kloroformban fel van oldva `1000/150*5.7` = 38 g vegyület

`DeltaT` = 2.38 °C

`DeltaT_m` = 4,68 `(kg*C)/(mol)`

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `2.38/4.68` = 0,509 mol/kg

0,509 mol vegyület tömege 38 g

1 mol vegyület tömege `1/0.509*38` = 75 g

A vegyület moláris tömege 75 `g/(mol)`

Szén: `(75*0.32)/12` = 2 db

Hidrogén: `(75*0.066)/1` = 5 db

Nitrogén: `(75*0.187)/14` = 1 db

Oxigén: `(75*0.42.7)/16` = 2 db

A vegyület összegképlete: `C_2H_5NO_2` (valószínűleg a nitroetánról van szó).
0