Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 161

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
340
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_("cukor")` = 342 `g/(mol)`

a,

`DeltaT` = 0,1 °C

`DeltaT_m` = 0,52 `(kg*C)/(mol)`

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `0.1/0.52` = 0,1923 mol/kg

1000 g vízben van 0,1923 mol cukor

100 g vízben van 0,01923 mol cukor, ami `0.01923*342` = 6,577 g

6,577 g cukrot kell feloldani.

b,

`DeltaT` = 1 °C

`DeltaT_m` = 1,86 `(kg*C)/(mol)`

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `1/1.86` = 0,5376 mol/kg

1000 g vízben van 0,5376 mol cukor

100 g vízben van 0,05376 mol cukor, ami `0.05376*342` = 18,39 g

18,39 g cukrot kell feloldani.
0