Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 159

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
399
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(C_2H_6O_2)` = 62 `g/(mol)`

`DeltaT` = 3 °C

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `3/1.86` = 1,613 mol/kg

1000 g vízben fel van oldva 1,613 mol etilén-glikol, ami `1.613*62` = 100 g

946 g vízben fel van oldva `946/1000*100` = 94,6 g etilén-glikol.
0