Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 158

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
382
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

Fagyásra:

`DeltaT` = 0,56 °C

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `0.56/1.86` = 0,301 mol/kg

Forrásra:

`DeltaT` = `m_R*DeltaT_m` = `0.301*0.52` = 0,157 °C

Az oldat 100,157 °C-on forr.
0