Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 157

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
361
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_("tioacetamid")` = 75 `g/(mol)`

100 g vízben fel van oldva 1,52 g tioacetamid

1000 g vízben fel van oldva 15,2 g tioacetamid, ami `15.2/75` = 0,2027 mol

`DeltaT` = `m_R*DeltaT_m` = `0.2027*1.86` = 0,377 °C

Az oldat -0,377 °C-on fog megfagyni.
0