Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 156

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
447
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
200 g oldószerben van 25 g minta

1000 g oldószerben van `1000/200*25` = 125 g minta

`DeltaT` = 77.4-76.8 = 0,6 °C

`DeltaT_m` = 5.02 `(kg*C)/(mol)`

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `0.6/5.02` = 0,12 mol/kg

0,12 mol minta 125 g

1 mol minta `1/0.12*125` = 1046 g

A minta moláris tömege 1046 `g/(mol)`.
0