Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2229
A 80 kg tömegű ács létrán felmegy a 15 m magas ház tetejére. Mekkora munkát végez??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
E = W = m * g * h
ahol a helyzeti energia = az elvégzett munkával = tömeg * gravitációs állandó * magasság

W = 80 * 10 * 15 = 12000 J
2