Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 155

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
473
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`M_("glicerin")` = 92 `g/(mol)`

`DeltaT` = 2 °C

`DeltaT_m` = 1,86 `(kg*C)/(mol)`

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `2/1.86` = 1,075 mol/kg

1000 g oldószerben van 1,075 mol glicerin, ami `1.075*92` = 98,92 g glicerin.

1098,92 g oldatban van 1,075 mol glicerin

Az oldat térfogata: V = `m/rho` = `1098.92/1.02` = 1077,4 `cm^3`

1077,4 `cm^3` oldatban van 1,075 mol glicerin

1000 `cm^3` oldatban van `1000/1077.4*1.075` = 0,9978 mol glicerin.

Az oldat molaritása 0,9978 `(mol)/(dm^3)`.
0