Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 154

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
382
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_("anilin")` = 93 `g/(mol)`

`M_("nitrobenzol")` = 123 `g/(mol)`


100 g oldatban van 4 g anilin, ami `4/93` = 43 mmol

100 g oldatban van 2,6 g nitrobenzol, ami `2.6/123` = 21 mmol

Az oldószer tömege 100-(4+2,6) = 93,4 g

93,4 g alkoholban van összesen 43+21= 64 mmol oldott anyag.

1000 g alkoholban van `1000/93.4*64` = 0.685 mol oldott anyag.

`DeltaT` = `m_R*DeltaT_m` = `0.685*1.04` = 0.713 °C

Az oldat forráspontja 78,3+0,713 = 79,013 °C.
0