Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 153

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
439
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

T = Mennyi a szobahőmérséklet? Legyen 25 °C = 298 K

c = `pi/(R*T)` = `800000/(8.314*298)` = 322,9 `(mol)/m^3` = 0,3229 `(mol)/(dm^3)` = `m_R`


`DeltaT` = `m_R*DeltaT_m` = `0.3229*1.86` = 0,6 °C

A karbamid-oldat fagyáspontja -0,6 °C.
0