Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 152

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
155 g vízben fel van oldva 8.15 g vegyület

1000 g vízben fel van oldva `1000/155*8.15` = 52,58 g vegyület

`DeltaT_m` = 1,86 `(kg*C)/(mol)`

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `1.63/1.86` = 0,876 mol/kg

0,876 mol vegyület tömege 52,58 g

1 mol vegyület tömege `1/0.876*52.58` = 60

A vegyület moláris tömege 60 `g/(mol)`
0