Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 151

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
392
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`M_("naftalin")` = 128 `g/(mol)`

173 g dioxánban fel van oldva 2,58 g naftalin

1000 g dioxánban fel van oldva `1000/173*2.58` = 14,91 g naftalin, ami `14.91/128` = 0,1165 mol naftalin.

`DeltaT_m` = `(DeltaT)/m_R` = `0.364/0.1165` = 3,124

A dioxán molális forráspontemelkedése 3,124 `(kg*C)/(mol)`.
0