Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 150

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
410
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

23,8 g ecetsavban fel van oldva 3,52 g anyag

1000 g ecetsavban fel van oldva `1000/23.8*3.52` = 147,9 g anyag

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `1.68/3.07` = 0,547 mol/kg

0.547 mol anyag tömege 147,9 g

1 mol anyag tömege `1/0.547*147.9` = 270,3 g

Az anyag moláris tömege 270,3 `g/(mol)`.
0