Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 149

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
333
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Az oldat molalitása:

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `1.28/5.12` = 0,25 mol/kg.

Ugyanakkor

27,5 g benzolban van 1,76 g kén.

1000 g benzolban van `1000/27.5*1.76` = 64 g kén

0,25 mol kén felel meg 64 g-nak.

1 mol kénmolekula felel meg `1/0.25*64` = 256 g-nak.

A kén atomtömege 32 `g/(mol)`, a kénmolekula tehát `256/32` = 8 atomos (`S_8`).
0