Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 148

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
363
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`DeltaT_m` = 37,7 `(kg*C)/(mol)`

`DeltaT` = 1.17 °C

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `1.17/37.7` = 0,031 mol/kg

1.5 g kámforban fel van oldva 0,025 g `beta`-karotin.

1000 g kámforban fel van oldva `1000/1.5*0.025` = 16,67 g `beta`-karotin.

0.031 mol anyag tömege 16,67 g

1 mol anyag tömege `1/0.031*16.67` = 536 g

A `beta`-karotin moláris tömege 536 `g/(mol)`

Ennek a 10,51 %-a hidrogén, azaz `536*0.1051` = 56 db hidrogént és

89.49 %-a szén, azaz `(536*0.8949)/12` = 40 db szenet tartalmaz.

A `beta`-karotin összegképlete: `C_(40)H_(56)`.
0