Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 147

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
505
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(C_6H_(12)O_6)` = 180 `g/(mol)`

215 g vízben van oldva 25 g cukor

1000 g vízben van oldva `1000/215*25` = 116,28 g cukor, ami `116.28/180` = 0,646 mol

`DeltaT` = `m_R*DeltaT_m` = `0.646*1.86` = 1,2 °C

Az oldat fagyáspontja -1,2 °C
0