Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 146

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Az oldat 18,27 g víz és 2,32 g anyag

1000 g vízben fel van oldva `1000/18.27*2.32` = 126,984 g anyag, ami `126.984/x` mol

`m_R` = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `1.237/1.86`

`1.237/1.86` = `126.984/x`

x = 191 `g/(mol)` az ismeretlen vegyület moláris tömege.
0