Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 145

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`DeltaT_m` = 1,86 `(kg*C)/(mol)` (Fagyáspontcsökkenés)

`DeltaT_m` = 0,52 `(kg*C)/(mol)` (Forráspontemelkedés)

`M_(C_6H_(12)O_6)` = 180 `g/(mol)`

100 g oldatban van 2,3 g szőlőcukor és 100-2.3 = 97,7 g víz

1000 g vízben fel van oldva `1000/2.3*97.7` = 23,54 g cukor, ami `23.54/180` = 0,131 mol

`m_R` = 0,131 `(mol)/(kg)`.

Forráspont: `DeltaT` = `m_R*DeltaT_m` = `0.131*0.52` = 0,068 °C

Az oldat forráspontja 100,068 °C

Fagyáspont: `DeltaT` = `m_R*DeltaT_m` = `0.131*1.86` = 0,243 °C

Az oldat fagyáspontja -0,243 °C.
0