Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 142

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
386
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


ppm: milliomod rész

19000 ppm `Cl^-` = `19000/1000000` = 1,9 % = `1.9/35.5` = 53,52 mmol

10500 ppm `Na^+` = 1,05 % = `1.05/23` = 45,65 mmol

2650 ppm `SO_4^(2-)` = 0,265 % = `0.265/96` = 2,76 mmol

1350 ppm `Mg^(2+)` = 0.135 % = `135/24,3` = 5,56 mmol

400 ppm `Ca^(2+)` = 0,04 % = `40/40` = 1 mmol

380 ppm `K^+` = 0.038 % = `38/39` = 0,97 mmol

140 ppm `HCO_3^-` = 0.014 % = `14/61` = 0,23 mmol

65 ppm `Br^-` = 0.0065 % = `6.5/80` = 0,08 mmol

A mmol-okat összeadva 109,77 mmol ion van 100 g oldatban.

Ennek a térfogata

V = `m/rho` = `100/1.025` = 97,56 `cm^3`

97,56 `cm^3` oldatban van 109,77 mmol ion

1000 `cm^3` oldatban van `1000/97.56*109.77` = 1125 mmol ion

A tengervíz ozmolaritása 1,125 `(mol)/(dm^3)`

T = 37 °C = 310 K

`pi` = `c*R*T` = `1125*8.314*310` = 2899507 Pa = 2,9 MPa
0