Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 141

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
T = 25 °C = 298 K

A tengervízben van 470 mol Na-ion, 470 mol kloridion, 60 mol Mg-ion, 120 mol kloridion; ez összesen 470+470+60+120 = 1120 mol ion köbméterenként.

`pi` = `c*R*T` = `1120*8.314*298` = `2.77*10^6` Pa = 2,77 MPa

A tengervíz ozmózisnyomása 2,77 MPa.


A második részen még gondolkodom...
0