Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 139

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
T = 27 °C = 300 K

5 ml oldatban van 20 mg inzulin

1 `m^3` oldatban van `1000000/5*20/1000` = 4000 g inzulin

760 Hgmm felel meg 101325 Pa-nak

12,5 Hgmm megfelel `12.5/760*101325` = 1666 Pa

c = `pi/(R*T)` = `1666/(8.314*300)` = 0,668 `(mol)/m^3`

0,668 mol inzulin 4000 g

1 mol inzulin `1/0.668*4000` = 5989 g

Az inzulin moláris tömege 5989 `g/(mol)`
0