Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 136

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

a,

c = 0 `Rightarrow` `pi` = 0 Pa, hipotóniás

b,

`M_(NaCl)` = 58,5 `g/(mol)`

100 `cm^3` oldatban van 0,9 g NaCl, ami `0.9/58.5` = 15,38 mmol `Na^+` és 15,38 mmol `Cl^-` ez összesen 30,76 mmol ion

Ez az oldat az izotóniás sóoldat, ha ennyi a koncentrációja, akkor izotóniás, ha alacsonyabb, akkor hipotóniás; ha magasabb, akkor hipertóniás.

c,

`M_(C_6H_(12)O_6)` = 180 `g/(mol)`

100 `cm^3` oldatban van 1 g glükóz, ami `1/180` = 5,55 mmol

Ez alacsonyabb, hipotóniás.

d,

100 `cm^3` oldatban van 8 g glükóz, ami `8/180` = 44,44 mmol

Ez magasabb, hipertóniás.
0