Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 135

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
346
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_("fenol")` = 94 `g/(mol)`

T = 20 °C = 293 K

`pi` = 0,2 MPa = 200000 Pa

`pi` = `c*R*T`

c = `pi/(R*T)` = `200000/(8.314*293)` = 82,1 `(mol)/m^3`

1 `dm^3` oldatban van 0,0821 mol fenol, ami `0.0821*94` = 7,718 g fenol

Az oldat tömege: m = `rho*V` = `0.91*1000` = 910 g

910 g oldatban van 7,718 g fenol

100 g oldatban van `100/910*7.718` = 0,848 g fenol.

Az alkoholos fenololdat 0,848 tömeg%-os.
0