Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 134

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
366
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_("anilin")` = 93 `g/(mol)`

77,5 g oldatban van 2,5 g anilin, ami `2.5/93` = 0,027 mol

Az oldat térfogata: V = `m/rho` = `77.5/0.72` = 107.64 `cm^3`

107,64 `cm^3` oldatban van 0,027 mol anilin

1 `m^3` oldatban van `1000000/107.64*0.027` = 249,74 mol

T = 0 °C = 273 K

`pi` = `c*R*T` = `249.74*8.314*273` = 566840 Pa

Az oldat ozmózisnyomása 566840 Pa.
0