Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 133

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


100 g oldatban van 0,1 g fehérje

Az oldat térfogata V = `m/rho` = `100/1.002` = 99,8 `cm^3`

99,8 `cm^3` oldatban 0,1 g fehérje

1 `m^3` oldatban van `1000000/99.8*0.1` = 1002 g fehérje

T = 20 °C = 293 K

`pi` = 2133 Pa

c = `pi/(R*T)` = `2133/(8.314*293)` = 0,8756 `(mol)/m^3`

0,8756 mol fehérje tömege 1002 g

1 mol fehérje tömege `1/0.8756*1002` = 1144 g

A fehérje moláris tömege 1144 `g/(mol)`.
0