Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - Híg oldatok - 132

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
340
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
100 ml oldatban van 5,27 g hemoglobin.

1 `m^3` oldatban van `1000000/100*5.27` = 52700 g hemoglobin

T = 0 °C = 273 K

`pi` = 7830 Pa

c = `pi/(R*T)` = `7830/(8.314*273)` = 3,45 `(mol)/m^3`

3,45 mol hemoglobin tömege 52700 g

1 mol hemoglobin tömege `52700/3.45` = 15275 g

A hemoglobin moláris tömege 15275 `g/(mol)`
0